PK-isternas förhållande till förlåtelsen

Jag tänkte bara kort kommentera en insikt jag fått om hur förlåtelse används av PK-ister. Det är inte min idé utan något som serietecknaren Ethan van Sciver (som för övrigt gjort teckningarna i Jordan Petersons nya bok) nämnde helt kort apropå att en nyhetssajt pekat ut honom som kontroversiell. Detta är min spontana vidareutveckling av hans idé.

Att be om förlåtelse har blivit ett vapen i PK-samhället. När SJW kräver en ursäkt för något, oftast något helt harmlöst som de bestämt är problematiskt, så är det en del i deras metod att kräva underkastelse. Om du ber om ursäkt för din handling, låt säga något tramsigt som att sitta bredbent, ”manspreading” eller för att ens invända emot någon ”viktig” manifestation, så har de fått dig att godkänna deras skeva världsbild och acceptera din skuld. Din handling blir erkänd som en del i patriarkala, rasistiska eller liknande strukturer.

Det är också anledningen till att PK-ister aldrig ber om ursäkt eller tar avstånd från andra PK-isters ytterligheter. Det är att erkänna en gräns för PK-ismen.

Detta hänger samman med deras syn på synden, vilket jag varit inne på tidigare. Den som gör fel är för normala människor inte en genuint dålig människa av den anledningen. Handlingen i sig är dålig, inte människan. Men för PK-ister så finns hela tiden en tanke om att man avslöjar sitt egentliga väsen genom sina handlingar. En sexistisk kommentar är inte bara dålig i sig, utan är också ett avslöjande vilken sorts människa man är.

Av den anledningen är att be om förlåtelse en syndabekännelse. Ett erkännande om hur syndfull man är som vit, heterosexuell eller man. Man erkänner hur man utgör en del av strukturerna eller är besmittad med en syndig ”fobi”.

Det är därför omöjligt för en PK-ist att be om förlåtelse. Det är att erkänna en synd, som intolerans, vilket skulle innebära ett erkännande av andra strukturer och fobier inom själva PK-ismen. Det är att ge fienden ett erkännande, och att det monopol man har över rätt och fel är falskt; men dessutom att man faktiskt är en dålig människa.

Lämna ett svar